SKŁADNIKI:
POLECAMY
Perliczka:
- 4 filety perliczki bez skóry
- 100 g masła
- tymianek świeży
- sól himalajska
- świeżo mielony pieprz
Polenta:
- 0,25 kg kaszki kukurydzianej
- 0,75 l wody lub bulionu
- masło do smażenia
- sól do smaku
Kolorowa marchew, mango i rabarbar oraz kurki:
- 2 kolory marchwi po 1 szt. (np. żółta i pomarańczowa)
- 150 g kurki świeże
- 1 ząbek czosnku
- masło
- 1/4 dojrzałego mango
- 40 g rabarbaru
- 1,4 cytryny
- 40 g cukru
Sos pieprzowy:
- 40 g marynowanego pieprzu zielonego
- 40 ml czerwonego wytrawnego wina
- 40 g cebuli szalotki
- masło
- 20 g dobrze skoncentrowanego demi glace
- 80 ml wody
- sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
...Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!