Pięć żywiołów Gardencity

Restuaracje

Poznań może pochwalić się wyjątkowym miejscem na swojej gastronomicznej mapie. Restauracje Gardencity to trzypoziomowy kompleks, który tworzą designerskie sale bankietowe. Na czym polega niezwykłość tego obiektu? Wystrój każdej z sal dyskretnie nawiązuje do natury, a za niepowtarzalny smak dań odpowiada zwycięzca kulinarnego Pucharu Polski i laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych – Tomasz Zdrenka.

Restauracje GARDENcity zlokalizowane są w pawilonie 15 Międzynarodowych Targów Poznańskich. Każde wnętrze powstało w odmiennej stylistyce i w subtelny sposób nawiązuje do natury: ognia, kryształu, powietrza, wody i piasku. Rozbudowana infrastruktura i zaplecze techniczne pozwalają na stworzenie idealnych warunków do prowadzenia rozmów biznesowych. To oferta z kategorii premium, adresowana do osób, które cenią dobry styl i przywiązują wagę do detali.

POLECAMY

– Do GARDENcity zapraszamy gości na imprezy zamknięte, bankiety, wydarzenia okolicznościowe, czy komunie. Obsługujemy gości wystawienniczych oraz gości targowych i biznesowych. Okazjonalnie, kiedy np. na Sali Ziemi odbywają się koncerty, otwieramy restaurację dla mieszkańców. W Walentynki również otwieramy się na miasto i zapraszamy mieszkańców, którzy mogą z tej okazji zarezerwować stolik i zaprosić ukochaną osobę na romantyczną kolację – mówi Tomasz Zdrenka, szef kuchni GARDENcity.

GARDENcity to nie tylko nowocześnie wyposażone wnętrza, które można poddawać dowolnej aranżacji. Goście decydujący się na skorzystanie z oferty restauracji, mogą być spokojni o dekoracje, oprawę artystyczną oraz multimedia. Zespół GARDENcity przygotowany jest na organizację przyjęć i spotkań o różnym charakterze – począwszy od spotkań biznesowych, poprzez imprezy integracyjne i wszelkiego rodzaju bankiety, po przyjęcia o charakterze prywatnym i rodzinnym.

– Kompleks GARDENcity jest stosunkowo nowym obiektem, działamy ponad rok, ale nabieramy rozpędu. Restauracje mają być przede wszystkim uzupełnieniem oferty Międzynarodowych Targów Poznańskich, która kierowana jest zarówno do wystawców, jak i do gości odwiedzających. Ilość imprez odbywających się na targach powoduje, że często działamy na trzech, a czasem nawet na pięciu salach jednocześnie.

W tym samym czasie potrafimy i chcemy obsłużyć gościa indywidualnego, odwiedzającego targi, jak również gościa wystawienniczego, który organizuje narady, pokazy, a wieczorem przyjęcia. Kompleks jest tak doskonale zaprojektowany i zbudowany, że możemy podjąć gości odwiedzających na jednej sali, a wystawców na innej. Możemy połączyć kilka imprez dzięki kilku niezależnym wejściom w ten sposób, że goście praktycznie się nie spotkają. Na jednym poziomie możemy zorganizować cichą konferencję, na drugim zaś bankiet – opowiada Marcin Rewers, koordynator gastronomii MTP.

Elegancja w nowoczesnym wydaniu

GARDENcity składa się z pięciu odmiennych przestrzeni, które łączy wyrafinowany, nowoczesny design. Salę Powietrza cechuje świeżość i elegancja, z sali bankietowej może zmienić się również w idealną przestrzeń do zorganizowania konferencji. Przypadnie do gustu przede wszystkim koneserom nowoczesnego designu i funkcjonalnych rozwiązań. W sali znajdziemy stoły konferencyjne, prostokątne i okrągłe w kolorze białym firmy NOTI. Całość dopełniają eleganckie krzesła PASSION w kolorze czarnym projektu PhilipeStarck.

Z kolei wystrój Sali Ognia utrzymany jest w ciepłej tonacji. Kominek z żywym ogniem, wygodne fotele NOOMI projektu Susanne Gronlund, okrągłe stoły TAVOLO LEM w kolorze czarnym od Andries&Hiroko van Ouck oraz krzesła HUSK P1PF projektu Patrizia Urquiola, tworzą kameralną atmosferę sprzyjającą rozmowom biznesowym.

Monochromatyczny pub z barem o kształcie szlifowanego kryształu zoba...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy