- Zawsze musi się pojawić na stole piernik, makowiec, ale także takie słodkości jak makiełki, makówki czy też kutia – mówi Paweł Mieszała, znakomity cukiernik.
POLECAMY
Jesteśmy tradycjonalistami i co więcej, bardzo bym chciał, żebyśmy nimi pozostali i dlatego też nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez zapachu pierników i ich pieczenia. Zapach pierników pieczonych w domu to absolutna euforia.
Potwierdził to też w rozmowie ze mną Paweł Mieszała, kóry uważa, że jak wchodzi do jakiegoś domu, to po chwili wie, czy gospodarz domu podchodzi do świąt komercyjnie, czy tradycyjnie. To jak twierdzi, j...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!