Podsumowanie Gault&Millau Tour 2016 - Warszawa

Restuaracje
Świetni szefowie kuchni, premierowe dania w wykonaniu laureatów regionalnych nagród i doskonałe smakowe doznania - tak najkrócej można podsumować pierwsze tegoroczne spotkanie z cyklu Gault&Millau Tour 2016 w Warszawie.

POLECAMY

fot. Grzedziński

6 czerwca w pięknie położonej, warszawskiej restauracji Belvedere odbyło się spotkanie Gault&Millau Tour 2016. W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny - absolutna śmietanka polskiej gastronomii.
Najlepszym w regionie Centrum Szefom Kuchni oficjalnie wręczono nagrody w pięciu kategoriach:

  • Szef Roku - Witek Iwański (Aruana)
  • Szef Jutra - Martin Gimenez Castro (Salto)
  • Młody Talent - Marcin Przybysz (Belvedere)
  • Kobieta Szef - Urszula Czyżak (Lawendowe Termy)
  • Kuchnia Tradycyjna - Andrzej Polan (Mała Polana Smaków)

fot. Grzedziński

Wszyscy laureaci po ogłoszeniu wyników, mieli okazję uchylić rąbka kulinarnej tajemnicy i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, a publiczność mogła ich wyczyny obserwować i komentować. Potem była szansa na degustacje, które tylko potwierdziły słuszność ocen inspektorów.

Spotkania Gault&Millau Tour są dla szefów kuchni forum wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji, płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.

Najbliższe spotkanie już 13 czerwca w Poznaniu - już dziś serdecznie na nie zapraszamy!

Nasi Partnerzy: Nespresso, Siemens, Gaggenau, Makro, Callebaut, Winterhalter, Grimbegen, Chemen, Hendi, Gastro Magic.

Patroni medialni wydarzenia: Newsweek, Kukbuk, Men’s Health, Food Service, Czas Wina, Biznes Restauracje&Catering, Froblog, Restaurantica.pl, NewsGastro.pl, Papaja.pl.

fot. Grzedziński

Sylwetki szefów kuchni:

SZEF KUCHNI TRADYCYJNEJ - ANDRZEJ POLAN, MAŁA POLANA SMAK...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy