POLECAMY
fot. Grzedziński
6 czerwca w pięknie położonej, warszawskiej restauracji Belvedere odbyło się spotkanie Gault&Millau Tour 2016. W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny - absolutna śmietanka polskiej gastronomii.
Najlepszym w regionie Centrum Szefom Kuchni oficjalnie wręczono nagrody w pięciu kategoriach:
- Szef Roku - Witek Iwański (Aruana)
- Szef Jutra - Martin Gimenez Castro (Salto)
- Młody Talent - Marcin Przybysz (Belvedere)
- Kobieta Szef - Urszula Czyżak (Lawendowe Termy)
- Kuchnia Tradycyjna - Andrzej Polan (Mała Polana Smaków)
fot. Grzedziński
Wszyscy laureaci po ogłoszeniu wyników, mieli okazję uchylić rąbka kulinarnej tajemnicy i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, a publiczność mogła ich wyczyny obserwować i komentować. Potem była szansa na degustacje, które tylko potwierdziły słuszność ocen inspektorów.
Spotkania Gault&Millau Tour są dla szefów kuchni forum wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji, płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.
Najbliższe spotkanie już 13 czerwca w Poznaniu - już dziś serdecznie na nie zapraszamy!
Nasi Partnerzy: Nespresso, Siemens, Gaggenau, Makro, Callebaut, Winterhalter, Grimbegen, Chemen, Hendi, Gastro Magic.
Patroni medialni wydarzenia: Newsweek, Kukbuk, Men’s Health, Food Service, Czas Wina, Biznes Restauracje&Catering, Froblog, Restaurantica.pl, NewsGastro.pl, Papaja.pl.
fot. Grzedziński
Sylwetki szefów kuchni:
SZEF KUCHNI TRADYCYJNEJ - ANDRZEJ POLAN, MAŁA POLANA SMAK...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!