Polak w europejskiej rozgrywce Bocuse d’Or

Restuaracje
Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.

To niewątpliwie wspaniała wiadomość i wielki dzień dla polskiej gastronomii. Po raz kolejny nasz kandydat ma możliwość zaprezentowania się na międzynarodowej scenie kulinarnej.

POLECAMY

Dla Jakuba to kolejny wielki krok do spełnienie zawodowego marzenia. Kilka lat temu szkolił się w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie a dzisiaj pod okiem mentorów trenuje by jak najlepiej wypaść w Estonii. Jesteśmy przekonani, że Kuba wspierany przez Patryka Paczkowskiego (commis) zrobi co w jego mocy by znaleźć się w wymarzonej dziesiątce, która da mu awans do Wielkiego Finału w Lyonie.  
 
W przygotowaniach naszego kandydata bierze udział cały sztab ludzi, zaś w ścisłym gronie Team Poland znajdują się:

- Jakub Kasprzak – candidate

- Patryk Paczkowski – commis

- Adam Chrząstowski – President /Jury member

- Tomasz Purol – official coach

- Dominik Brodziak – technical coach

- Dorota Karwacka – promotion team manager 

W ciągu dwóch dni konkursowych w Tallinie zaprezentuje się 20 krajów według następującej kolejności: 

Po raz pierwszy w historii konkursu, Bocuse d’Or Europe odbędzie się w północno-wschodn...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy