SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
POLECAMY
Polędwica z jelenia – marynata
- 600 g polędwicy z jelenia
- 60 ml oliwy z oliwek
- 60 ml czerwonego wina wytrawnego
- 6 kulek owocu z jałowca
- 4 gałązki rozmarynu
Polędwice marynujemy w oliwie i czerwonym winie z jałowcem i rozmarynem. Następnie odstawiamy przynajmniej na 12 godzin do lodówki.
Szparagi i boczniaki
- 4 białe świeże szparagi
- 4 zielone świeże szparagi
- 8 boczniaków
- 20 ml oliwy lub oleju rzepakowego
- sól i pieprz do smaku
Szparagi obieramy ze skórki, tak by nie uszkodzić wierzchołków i gotujemy al dente w osolonej wodzie. Grillujemy z boczniakami na dobrze rozgrzanym grillu – w wersji domowej na patelni grillowej z odrobiną tłuszczu.
Ziemniak pieczony z bryndzą
- 4 duże ziemniaki
- 80 g...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!