SKŁADNIKI
POLECAMY
Polędwica z jelenia – marynata
- 600 g polędwicy z jelenia,
- 60 ml oliwy z oliwek,
- 60 ml czerwonego wina wytrawnego,
- 6 kulek owocu z jałowca,
- 4 gałązki rozmarynu.
Szparagi i boczniaki
- 4 białe świeże szparagi,
- 4 zielone świeże szparagi,
- 8 boczniaków,
- 20 ml oliwy lub oleju rzepakowego,
- sól i pieprz do smaku.
Ziemniak pieczony z bryndzą
- 4 duże ziemniaki,
- 80 g bryndzy koziej,
- 2 ząbki czosnku,
- sól i pieprz.
Mus z batata
- 1 średni batat,
- sól,
- olej – 20 ml.
Sos z malin
- 100 g świeżych malin,
- sól i pieprz,
- maliny miksujemy i przecieramy przez gęste sito; doprawiamy do smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polędwica z jelenia – marynata
Polędwice marynujemy w oliwie i czerwonym winie z jałowcem i rozmarynem. Następnie odstawiamy przynajmniej na...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!