„Bujanie w obłokach” traktowane jest przez niektórych jako marnowanie czasu. Czy aby na pewno? Przecież taka chwila wytchnienia pozwala spojrzeć z innej perspektywy na nasze życie i cele, do których dążymy. Marka Delecta zachęca, by bez krępacji dać upust swojej fantazji i obudzić wewnętrzne dziecko. Czasem warto zatrzymać się na chwilę w codziennej gonitwie i zastanowić się nie tylko nad naszymi pragnieniami, ale też nad tym, o czym marzą osoby z najbliższego otoczenia. Mały, drobny gest w postaci słodkiego poczęstunku może być dobrym początkiem interesującej rozmowy o naszych oczekiwaniach, planach czy głęboko skrywanych marzeniach. Marka Delecta zdradza kilka szybkich przepisów na fantazyjne słodkości.
POLECAMY
Brownie z białą masą kokosową i malinami
Ciasto:
- 1 opakowanie brownie Delecta
- 3 jaja
- 150 g oleju
Masa czekoladowa:
- 1 jajo
- 75 g margaryny
Nadzienie:
- 1 tabliczka białej czekolady
- 120 ml śmietany kremówki
- 100 g wiórków kokosowych Bakalland
- 1 łyżeczka cukru smak kokosowy Delecta
- 200 g malin
Dekoracje:
- kilkanaście dodatkowych malin
Maliny to dobry dodatek do brownie – swoim kwaskowatym smakiem przełamują słodycz czekolady.
Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Margarynę do masy czekoladowej rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu). W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta i miksujemy około 4 minuty. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia prostokątną blachę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki, umieszczamy w rond...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!