– Jestem dumny, że strona francuska zaufała mojej firmie i powierzyła nam kolejną markę jednego z najważniejszych konkursów cukierniczych na świecie, jaką jest Coupe du Monde de la Pâtisserie. Przed nami ogromne wyzwanie i praca, ale udało nam się skompletować mocny zespół, który powalczy na europejskich finałach w Turynie – mówi Jacek Krawczyk, szef agencji Smarten PR.
POLECAMY
Dla całej branży cukierniczej to z pewnością bardzo dobra wiadomość. W skład drużyny wchodzą cukiernicy z długoletnim stażem i ogromnym doświadczeniem zawodowym, jak Michał Doroszkiewicz, Marek Moskwa i Jarek Nowakowski (President). Coupe du Monde de la Pâtisserie to wspaniały międzynarodowy konkurs cukierniczy, który został powołany w Lyonie w 1989 r. przez wielkiego mistrza cukiernictwa Gabriela Paillassona. Po debiucie w Paryżu w 2012 r. i dwóch edycjach w Genewie, Turyn jest kolejnym wybranym miastem w kontynentalnej rundzie selekcyjnej, która odbędzie się 10 czerwca 2018 r. przy okazji Gourmet Expoforum, w centrum wystawowym Oval Lingotto.
W europejskich finałach w Turynie mocny polski zespół zaprezentuje swoje niezwykłe umiejętności cukiernicze. Panowie bardzo ambitnie podchodzą do konkursu, w którym uczestnictwo jest spełnieniem marzeń niejednego cukiernika. Trzymamy mocno kciuki za nasz zespół, który bez wątpienia pokaże wspaniałe, kreatywne oblicze i zawalczy o bycie w pierwszej trójce. Tymczasem trwają prace nad ustaleniem receptur, a już niebawem rozpoczną się treningi.
Kolejność, w której kraje będą konkurować:
- Belgia
- Turcja
- Szwecja
- Rosja
- Polska
- Szwajcaria
- Bułgaria
- Izrael
Dzięki wielkiej...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!