- Kino kulinarne jest dla nas elementem filozofii życia. To nie tylko pokazanie filmu i ugotowanie kolacji nim inspirowanej. To powrót do jedzenia archaicznego, w dobrym tego słowa znaczeniu, do żywności wolnej od chemii i GMO, do jedzenia, które jest też powodem do spotkania bez pośpiechu - mówi Dyrektor Transatlantyk Festivalu, Jan A.P. Kaczmarek. - Przez prezentację starannie wyselekcjonowanych obrazów inspirujemy widzów i zachęcamy do szukania z nami pasji - tak w kinie, jak i na talerzu.
POLECAMY
Z przyjemnością prezentujemy sześciu znakomitych Szefów Kuchni, którzy zadbają o podniebienia widzów podczas festiwalowych kolacji:
Wojciech Modest Amaro - jeden z najpopularniejszych polskich kucharzy, właściciel wyróżnionej gwiazdką Michelin Atelier Amaro, juror w telewizyjnym programie Top Chef i prowadzący polską edycję Hell’s Kitchen. Znany z kreowania polskich smaków w zupełnie nowych odsłonach. Pasjami analizuje stare polskie przepisy, by znaleźć genezę konkretnego smaku i sposób na to, jak przedstawić go na nowo.
Katarzyna Daniłowicz - Szef Kuchni restauracji Olszewskiego 1...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!