Poznaj szefów kuchni Kina Kulinarnego 7. edycji Transatlantyk Festival

Restuaracje
Połączenie sztuki kulinarnej z kinem? To możliwe tylko na festiwalu Transatlantyk! Po raz siódmy zapraszamy naszych widzów na niesamowitą, filmową podróż szlakiem wyznaczonym przez wielkich mistrzów kuchni. Prezentujemy sylwetki szefów kuchni, który w trakcie Kina Kulinarnego przygotują dla gości kolacje specjalne.

- Kino kulinarne jest dla nas elementem filozofii życia. To nie tylko pokazanie filmu i ugotowanie kolacji nim inspirowanej. To powrót do jedzenia archaicznego, w dobrym tego słowa znaczeniu, do żywności wolnej od chemii i GMO, do jedzenia, które jest też powodem do spotkania bez pośpiechu - mówi Dyrektor Transatlantyk Festivalu, Jan A.P. Kaczmarek. - Przez prezentację starannie wyselekcjonowanych obrazów inspirujemy widzów i zachęcamy  do szukania z nami pasji - tak w kinie, jak i na talerzu.

POLECAMY

Z przyjemnością prezentujemy sześciu znakomitych Szefów Kuchni, którzy zadbają o podniebienia widzów podczas festiwalowych kolacji:

Wojciech Modest Amaro - jeden z najpopularniejszych polskich kucharzy, właściciel wyróżnionej gwiazdką Michelin Atelier Amaro, juror w telewizyjnym programie Top Chef i prowadzący polską edycję Hell’s Kitchen. Znany z kreowania polskich smaków w zupełnie nowych odsłonach. Pasjami analizuje stare polskie przepisy, by znaleźć genezę konkretnego smaku i sposób na to, jak przedstawić go na nowo.

Katarzyna Daniłowicz - Szef Kuchni restauracji Olszewskiego 1...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy