Centrum Praskie Koneser, usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, jesienią ubiegłego roku przywróciło do życia zabytkowe budynki, tworząc nowe, coraz mocniej bijące, kulturalne serce Warszawy. W tym czasie udowodniło Warszawiakom, że dzięki rozwiniętej komunikacji miejskiej, Koneser jest bliżej niż może się wydawać, dosłownie rzut beretem od okolicznych dzielnic czy Centrum miasta, skąd można szybko i bez korków dojechać metrem czy tramwajem. Centrum Praskie Koneser wyróżnia się pod kątem rozrywkowej, muzealnej, zakupowej i przede wszystkim gastronomicznej oferty. Ta rozwija się tu z każdym miesiącem dzięki współpracy ludzi z pasją, którzy znaleźli tu swoje miejsce dla biznesu i realizacji marzeń.
POLECAMY
– Praga ma ogromny potencjał, a Koneser to miasto w mieście – stwierdza z przekonaniem Magdalena Bartkiewicz – Podoba, General Manager Liebrecht & wooD w Polsce. Ludzie lubią tu być. Biznes zgodnie współistnieje tu ze środowiskami twórczymi. To miejsce ma niezwykły klimat, który przyciąga poszukiwaczy miejsc wyjątkowych, nieoczywistych, magnetycznych.
Ten niepowtarzalny klimat tworzą w Koneserze liczne miejsca spotkań przy stole, takie jak: restauracje, kawiarnie, bary, będące odpowiedzią zarządzającej obiektem grupy Liebrecht & wooD na potrzeby mieszkańców stolicy, ale również gości z kraju i świata.
Koncepty restauracyjne w przestrzeni Konesera, choć bardzo różne, łączy jedno - wyróżniają się w swoim segmencie i tworzą jakościową oraz kompleksową propozycję, absolutny fenomen i ciekawostkę w skali miasta, a nawet kraju - mówi Daniel Pawełek, jeden z najbardziej cenionych w Polsce restauratorów, właściciel restauracji Koneser Grill by Butchery&Wine.
– Ja pierwszy uwierzyłem w potencjał Konesera. Zachwycała mnie jego architektura i historia, które razem tworzą tu niepowtarzalną w skali Warszawy i kraju opowieść i atmosferę. Dziś, kiedy Koneser rośnie w siłę, a Zoni przyciąga coraz liczniejsze grupy gości, czujemy dobitnie, że kulinarną przestrzeń tego miejsca tworzą ludzie tacy jak my - pasjonaci architektury, sztuki, gościnności i doskonałego jedzenia. Dokładnie tacy też są nasi goście, to koneserzy smaku - stwierdza z przekonaniem twórca projektu wnętrza, współtwórca i współwłaściciel restauracji Zoni, Mirosław Nizio.
Kulinarne centrum stolicy przesuwa się na Pragę
Centrum Praskie Koneser to obecnie najbogatsza oferta gastronomiczna na Pradze i jedna z ciekawszych w stolicy.
Starannie dobrane i różnorodne lokale zebrane w jednym miejscu tworzą spójną, ale bardzo bogatą kulinarnie całość, kt...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!