Na jakość mrożonek wpływa wiele czynników, przy czym producent ma wpływ na dwa zasadnicze: jakość mrożonego produktu oraz warunki procesu produkcji. Na jakość produktów składają się doświadczenie producentów i dostawców oraz technologiczne zaawansowanie zakładów produkcyjnych. Kluczowe w tym względzie jest zapewnienie przez producenta bezpieczeństwa i powtarzalności wyrobów. Aby było to możliwe, warzywa i owoce powinny pochodzić z upraw kontrolowanych, dobrze też, jeśli odległość między plantacją i zakładem produkcyjnym nie jest duża. Ważne jest również, aby warzywa i owoce zostały zebrane w optymalnym etapie ich wzrostu. Co więcej, konieczna jest tu także cykliczna kontrola. Wszystko po to, by mieć pewność co do jakości, która w biznesie restauracyjnym, jak w żadnym innym, ma zasadnicze znaczenie.
POLECAMY
Odpowiednie przechowywanie to podstawa
Warzywa i owoce, które zostały zamrożone we właściwy sposób, mają wartość odżywczą podobną do świeżych produktów. Istotne jest tutaj również ich przechowywanie. Mrożone warzywa i owoce przechowujemy w optymaln...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!