Szefowie Kuchni z 66 najwybitniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, pięciodaniowe, autorskie menu skomponowane z najlepszych sezonowych produktów, dostępne w wyjątkowej cenie 129 zł. Podczas festiwalu zaserwowano 50 020 dań oraz wydano minimum 9061 kieliszków Martini Prosecco. Festiwal miał 128 ambasadorów. Ukazało się 2989 publikacji i audycji, których ekwiwalent mediowy (AVE) wyniósł 2 294 116 zł.
POLECAMY
Festiwalowi towarzyszył także Plebiscyt Gości, w którym zostały wybrane najlepsze restauracje biorące udział w Fine Dining Week. Zwycięską restauracją została Restauracja Alpejska z Łodzi. Na drugim miejscu znalazła się Scena Kulinarna Art Restaurant (Silesia), a na trzecim Renaissance Restaurant (Szczecin). Goście oceniali restauracje także w takich kategoriach, jak menu, obsługa, atmosfera, wybrano także najpopularniejsze restauracje festiwalowe.
– Mamy rekordową edycję letnią w historii całego Fine Dining Week! Cieszymy się, że goście tak licznie wzięli udział w Festiwalu i aktywnie włączyli się w nasz największy w Polsce Plebiscyt. Gratulujemy wszystkim zwycięskim restauracjom! – mówią Maciej Żakowski i Paweł Światczyński z RestaurantClub, organizatorzy festiwalu.
Poniżej przedstawiamy listę zwycięzców w poszczególnych kategoriach.
WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE
1. miejsce – Restauracja Alpejska (Łódź)
2. miejsce – Scena Kulinarna Art Restaurant (Silesia)
3. miejsce – Renaissance Restaurant (Szczecin)
• Najlepsze menu:
Restauracja Alpejska (Łódź)
• Najleps...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!