Czy naprawdę jest potrzeba bycia eko? Zdaniem założycieli nenpo, Cele Zrównoważonego Rozwoju (SDGs) stają się coraz ważniejsze w środowisku biznesowym. W Polsce co roku produkowanych jest 10 mln ton śmieci, a tylko kilka procent poddaje się odzyskowi. Wielu właścicielom restauracji wydaje się, że kupno nowego urządzenia to najlepsze rozwiązanie. Co ciekawe, coraz częściej okazuje się, że o wiele bardziej opłacalne byłoby kupno używanego sprzętu gastronomicznego z wyższej półki z gwarancją.
POLECAMY
Dla przykładu nowy piec kosztuje 19 tys. zł netto, a ten sam używany piec po gruntownej renowacji będzie kosztował 6 tys. zł netto, czyli ok. 1/3 ceny nowego. Oczywiście, żeby faktycznie zaoszczędzić, należy wybrać profesjonalny serwis, który pozwoli na zachowanie 95% walorów użytkowych urządzenia. Pozostałe 5% to walory estetyczne, jednak decydując się na serwis urządzenia w nenpo, można z korzystać z dodatkowych usług i np. dostosować kolor urządzenia do wystroju swojego lokalu.
Nenpo i gospodarka cyrkularna
– Od początku istnienia naszej firmy staramy się spełniać nie tylko oczekiwania naszych klientów, ale również otac...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!