Śledź bałtycki/dynia/jabłko z gruszką kompresowane w orzechówce/kurki marynowane/sepia

Restuaracje
Paweł Kotarba, executive chef Grupy Scandale, podzielił się z nami przepisem na śledzia bałtyckiego w wyjątkowym połączeniu z jabłkiem, gruszką i dynią.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Śledź

  • 0,4 kg dobrej jakości śledzia (bałtycki, norweski)
  • 0,1 kg cebula szalotka
  • 1/2 jabłko zielone
  • 1/4 cytryny
  • pieprz świeżo mielony

Dynia

  • 0,25 kg dyni
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Jabłko i gruszka

  • 0,15 kg polskich jabłek
  • 0,15 kg polskich gruszek
  • 0,1 l nalewki orzechowej

Dekoracja

  • Kurki, sepia, mikro zioła kwiaty jadalne

 

S...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy