Cieszy, że to kolejne miasto po Poznaniu, który wydał już dwie edycje swojego „Przewodnika kulinarnego po Poznaniu i okolicach”. Gdański pomysł na smaczne miejsca jest inny niż ten Jakuba Pindycha autora poznańskiego kulinarnego drogowskazu. To prezentacja 32 wyselekcjonowanych lokali. Każdy z nich opisany oczywiście ze smakiem, który wyraźnie wskazuje, co można zjeść oraz poświęca kilka słów specyfice lokalu oraz szefowi kuchni nadającemu miejscu charakter.
Restauracje i kawiarnie promowane w ramach Smaków Gdańska przeszły dwuetapowy proces weryfikacji. Wśród wstępnie wybranych na podstawie audytu internetowego 80 lokali, do dalszego etapu zakwalifikowano blisko 50. W założeniu w projekcie nie ma miejsca na lokale, w których dominuje kuchnia narodowa krajów innych niż Polska oraz lokale sieciowe. W pozostałych wyselekcjonowanych miejscach eksperci zewnętrzni złożyli wizyty studyjne, oceniając jakość serwowanych potraw, sezonowość menu, obecność regionalnych dań lub składników w karcie, a także wystrój lokalu i poziom obsługi. Projekt ruszył 1...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!