Steak Advisors – ciekawa propozycja dla branży kulinarnej i nie tylko!

Restuaracje
Ruszył właśnie doradczy projekt Steak Advisors. Platforma skierowana do branży HoReCa, czyli szefów kuchni, restauratorów oraz do dystrybutorów, przetwórców i producentów mięsa i ryb jak również do domowych amatorów. Steak Advaisors to połączenie przede wszystkim dużego doświadczenia kulinarnego, zarządzania restauracją oraz kompetencjami rozwoju biznesu gastronomicznego przy umiejętnym wykorzystaniu narzędzi marketingowych. 

Mięso stało się produktem, wokół którego narosło wiele mitów. Jego hodowla i przetwórstwo budzi wiele kontrowersji. Aby rozwiać te wątpliwości, niezbędne jest podniesienie świadomości konsumenckiej i producenckiej. Obecnie, wiedza i urządzenia pozwalają na kontrolowanie procesów obróbki mięsa mechanicznej oraz mikrobiologicznej.    

POLECAMY

Sezonowanie ryb i mięsa na steki, wymusza odpowiednią selekcję surowca, a co za tym idzie dbałość o jego dobrostan. Ekonomiczne, etyczne i proekologiczne podejście do przetwarzania żywności stało się nie tylko modą czy biznesem, ale też koniecznością.  Do osiągnięcia najlepszych rezultatów, adekwatnych do jakości surowca, niezbędna jest wiedza o procesach zachodzących podczas całego procesu hodowli, uboju, przechowywania, obróbki i przygotowywania mięsa ryb, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.

Tytułowe steki to produkt premium. Nie można jednak zapomnieć o częściach zwierzęcia, które na steki się nie nadają. Często dostarczają nam one więcej radości z jedzenia niż nudna i droga polędwica. Jest wiele elementów zwierzęcia, z których steki są nieoczywiste, bo trzeba mieć wiedzę na temat ich rozbioru i przygotowania.  

Jak widać twórcy Steak Advisors mają duże pole do popisu i są gotowi podzielić się swoim ponad 50-letnim doświadczeniem w branży HoReCa i chcą obalić pewne meaty oraz potwierdzić wiele factów. Zakres ich doradztwa jest podzielony na kilka obszarów, tak aby dopasować je do aktualnych potrzeb rynku i swoich klientów. 
 
Sezonowanie mięsa i sprzedaż steków, stało się popularną propozycją w polskich restauracjach, gdzie szefowie kuchni swoje kompetencje w tym zakresie wykorzystują, aby uatrakcyjnić menu swojej restauracji. Niestety często sprawia im to problemy a wtedy do akcji może wkroczyć zespół Steak Advisors i dopracować krok po kroku dojrzewanie mi...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy