Stek z kalafiora marynowany w curry/sałatka z marynowanych owoców i warzyw/granat (4 porcje)

Restuaracje
Przepis przygotował Patryk Kotarba, który objął stanowisko szefa kuchni w Arena Catering. Zdjęcia wykonała Magdalena Mleczko.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Stek z kalafiora

  • 1 duży kalafior
  • 4 g curry
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Sałatka

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 dojrzałe mango
  • 100 g dyni
  • 4 minimarchewki
  • 2 minicukinie
  • listki szpinaku lub botwinki
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • ½ cytryny
  • 20 ml miodu
  • szczypta chili suszonego
  • sól do smaku
  • ...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy