SKŁADNIKI:
POLECAMY
Struś – marynata:
- filet ze strusia 600 g
- czerwone wino wytrawne 100 ml
- miód spadziowy (lub inny naturalny) 40 g
- natka pietruszki 20 g
- musztarda łagodna 40 g
- oliwa 50 ml
- czosnek świeży 5 g
- sól i pieprz grubo mielony do smaku
- szynka parmeńska 8 plastrów (będzie potrzebna w końcowej fazie dania)
Polenta:
- kaszka kukurydziana
- 3 sztuki kolorowej marchwi (może być tylko zwykła – pomarańczowa)
- sól i pieprz
Sos ze smardzy:
- smardze suszone 8 szt. (uwaga: są bardzo drogie, można zamienić je na inne grzyby)
- czerwone wino wytrawne 100 ml
- miód 40 g
- cebula czerwona 60 g
- czosnek świeży 10 g
- oliwa do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Mus z dyni:
- dynia 200 g
- sól i pieprz do smaku
- woda 50 ml
- masło do smażenia
Dekoracja:
- mikrozioła
- kwiaty jadalne
- owoce sezonowe (jeżyna, borówka itp.)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Struś – marynata
Filet pokrój wzdłuż na ok. 4 cm paski (będą 2 albo 3), dopraw solą i pieprzem, przełóż do naczynia. Przygotuj marynatę, dodając najpierw musztardę i...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!