2 czerwca w Pułtusku odbyła się jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, w którym wzięli udział uczniowie szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski. Celem konkursu jest promowanie polskiej kuchni oraz typowych dla niej składników.
POLECAMY
Uczestnicy mieli za zadanie przygotować zimną lub gorącą przystawkę oraz danie główne, a wśród wykorzystanych przez nich produktów musiały znaleźć się cztery, wybrane wcześniej przez organizatorów. W tym roku były to miętus, jagnięcina oraz jogurt naturalny i borowiki. Rywalizacja odbywa się w dwóch kategoriach: młodych, zdolnych kucharzy oraz profesjonalistów, z których najlepsi otrzymali nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Swoje kulinarne umiejętności mogli zaprezentować też zaproszeni goście: aktorzy i...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!