Szarlotka z pigwą i trawą żubrową (18 sztuk)

Restuaracje
Przepis dostarczyła firma Debic.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Kruszonka cynamonowa

  • 100 g masła Debic Creme
  • 100 g mąki migdałowej
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g brązowego cukru
  • 1 g cynamonu
  • 175 g białej czekolady
  • 20 g masła kakaowego

Prażone jabłka

  • 450 g jabłek pokrojonych w kostkę
  • 80 g cukru
  • 20 g soku z cytryny
  • 4 g żelatyny
  • 1 g trawy żubrówki
  • 50 g rodzynek

Mus cynamonowy

  • 4 kawałki kory cynamonu
  • 150 g śmietanki Debic 32%
  • 400 g białej czekolady
  • 70 g nalewki z pigwy
  • 20 g żelatyny
  • 500 g śmietanki Debic Stand & Overrun

Glasaż waniliowy

  • 75 g wody
  • 150 g cukru
  • 150 g glukozy
  • 100 g śmietanki Debic 32%
  • 60 g masy żelatynowej
  • 150 g białej czekolady
  • ½ laski wanilii

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kruszonka cynamonowa

Zrobić kruszo...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy