Szparagi / jajko poche / młode ziemniaki / regionalna śmietana / ogórek

Restuaracje
Przepis przygotował szef kuchni Dawid Łagowski, właściciel Manufaktura Łagowski. Fot. archiwum Dawida Łagowskiego

SKŁADNIKI

POLECAMY

·       szparagi 200 g

·       młode ziemniaki 100 g

·       jajko 2 szt.

·       ogórek 60 g

·       masło 40 g

·       śmietana 20% 20 ml

·       jogurt 40 ml

·       sól 6 g

·       koper 2 g

·       pieprz 6 g

·       ocet 30 ml

·       cukier trzcinowy 6 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Myjemy szparagi i odcinamy końcówki – ok. 2 cm. Ja zielonych szparagów nie obieram. Szparagi układamy na rozgrzanej patelni, dodajemy masło i 100 ml wody. Czekamy, aż woda odparuje, a masło zrumie...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy