SKŁADNIKI
POLECAMY
· szparagi 200 g
· młode ziemniaki 100 g
· jajko 2 szt.
· ogórek 60 g
· masło 40 g
· śmietana 20% 20 ml
· jogurt 40 ml
· sól 6 g
· koper 2 g
· pieprz 6 g
· ocet 30 ml
· cukier trzcinowy 6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Myjemy szparagi i odcinamy końcówki – ok. 2 cm. Ja zielonych szparagów nie obieram. Szparagi układamy na rozgrzanej patelni, dodajemy masło i 100 ml wody. Czekamy, aż woda odparuje, a masło zrumie...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!