- Zmniejszona zawartość cukru i soli,
- produkty spożywcze pochodzenia roślinnego,
- zdrowe przekąski
- i czytelne etykiety.
POLECAMY
Dodatkowo Kay Schumacher, kierownik ds. rozwoju i zastosowań produktów, podzieli się z uczestnikami targów mało znanymi spostrzeżeniami dotyczącymi opracowania produktów.
Kiełbaski w wersji mini z zawartością soli zmniejszoną o 30% dzięki dodatkowi koncentratu soku z suszonych śliwek, wytrawna owsianka z pomidorami, śliwkami i żurawiną oraz kanapka z chrupkiego chleba z kremowym nadzieniem Crunchy CranberryTM to tylko trzy przykłady nowych produktów rozwijanych w oparciu o tendencje rynkowe, które Bösch Boden Spies zaprezentuje na targach Food Ingredients Europe (stoisko B90 w hali 6).
Przy „Alei Gwiazd” specjalista w dziedzinie składników spożywczych zaprezentuje nowe, innowacyjne i nieszablonowe wykorzystanie owoców, orzechów i ziaren na podstawie obecnych tendencji w branży spożywczej i życzeń klientów końcowych. Koncepcje produktowe prezentowane są w jasny sposób w podziale na trendy rynkowe i korzyści wynikające z poszczególnych produktów, co pozwala zainteresowanym gościom z branży handlowej zdobyć inspiracje do stworzenia własnych produktów skierowa...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!