Pate sable:
POLECAMY
- 180 g masła
- 95 g cukru pudru
- sól
- 45 g mąki migdałowej
- 70 g całych jaj
- 400 g mąki pszennej
Wszystkie suche składniki połączyć z masłem. Dodać jajka i dokładnie połączyć. Całość rozwałkować pomiędzy pergaminami na grubość 2,5 mm, a następnie schłodzić. Dociąć paski i wyłożyć formy do tart, które później należy zamrozić. Piec w 170 stopniach Celsjusza przez 15 minut.
Financier orzechowy:
- 170 g cukru
- 75 g prażonych, mielonych orzechów laskowych
- 70 g mąki pszennej
- 1 g soli
- 7 g proszku do pieczenia
- 100 g palonego masła
- 170 g białka
Zrobić masło palone do 144 stopni i gwałtownie je sch...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!