Odwiedzając Oregano and Wine doświadczysz fuzji smaków składających się z lokalnych składników z francuskimi i śródziemnomorskimi akcentami. Restauracja mieści się w kompleksie GARDENcity, zlokalizowanym na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. A jej designerskie i klimatyczne wnętrze to idealne miejsce zarówno na biznesowe lunche, jak i rodzinne wypady czy spotkania.
POLECAMY
Architekt smaku
Za niepowtarzalny smak dań w Oregano and Wine odpowiada zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat wielu międzynarodowych konkursów kulinarnych – Tomasz Zdrenka. Jest on zwolennikiem filozofii slow food, dlatego wszystkie jego dania przygotowywane są od podstaw, bez sztucznych dodatków i ze składników od lokalnych dostawców warzyw, owoców, mięsa i nabiału. W jego daniach nie brakuje regionalnych produktów z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. Menu restauracji stworzone jest również z myślą o wegetarianach i osobach z alergiami pokarmowymi. Nie brakuje w nim dań bezglutenowych i bez laktozy.
Wisienka na torcie
O amatorów słodkich kompozycji smaków w Oregano and Wine zadbają natomiast mistrzowie cukiernictwa. Jakub Ćwikliński – ubiegłoroczny mistrz Polski w lodach rzemieślniczych i uczeń takich mistrzów jak Antonio Bachour, Frank Haasnoota, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Jakub sam prowadzi szkolenia dla młodych cukierników i opracowuje niepowtarzalne receptury cukiernicze. Drugi z mistrzów to Mariusz Górecki – zwycięzca Lodziarskich Mistrzostw Polski 2019, zdobywca 2. miejsca w eliminacjach do finału Chocolate Chef Competition Valrhona 2018 oraz Mistrzostwach Cukierniczych Best Pastry C...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!