Unilever Food Solutions na Global Restaurant Leadership Conference

Restuaracje
"Goście z całego świata życzą sobie najsmaczniejszych, autentycznych przeżyć kulinarnych, które byłyby nowe i ciekawe. Ale życzą sobie także jedzenia przyczyniającego się do zdrowego stylu życia i zdrowej planety". Dzisiaj dyrektor generalny spółki Unilever Food Solutions, Harry Brouwer, wyjaśnia na konferencji Global Restaurant Leadership Conference, dlaczego jest to zarówno wielkie wyzwanie, jak i ogromna okazja dla przemysłu żywnościowego.

W związku z rosnącą popularnością jedzenia poza domem coraz więcej spożywanych przez nas potraw pochodzi od organizacji zajmujących się usługami gastronomicznymi. Jeżeli firmy z tej branży będą współpracować, może to mieć imponujące skutki i znacznie ograniczyć wpływ domowej konsumpcji żywności na środowisko naturalne, a jednocześnie zapewnić doskonały smak.

POLECAMY

Dzięki długoterminowej współpracy z dostawcami, klientami i innymi interesariuszami UFS pomaga zmieniać świat.

Jedzenie, które jest smaczne, pożyteczne i nie kosztuje majątku
Goście zwracają się w stronę marek, którym mogą ufać, że korzystają ze stabilnych źródeł. Właśnie dlatego, na przykład, 100% oleju palmowego używanego w produktach UFS pochodzi z certyfikowanych źródeł, a ponad 90%* warzyw i ziół używanych przez jedną z największych marek żywnościowych na świecie - KNORR - ze zrównoważonych ekologicznie upraw.

Marnotrawstwo to dosłownie wyrzucanie zysków, razem z towarami i życzliwością gości. Dzięki współpracy z naszymi klientami nad przerabianiem przepisów, zmianą używanych składników lub nad popraw...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy