Celem konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności.
POLECAMY
Zadaniem uczestników Konkursu jest przygotowanie dania głównego opartego na tradycyjnych produktach i recepturach Wielkopolski. Indywidualni zawodnicy walczą w konkursie o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski, Puchar oraz inne nagrody w tym staże i podróże kulinarne. Konkurs jest pod patronatem Marszałka Województwa Wielkopolskiego Marka Woźniaka oraz Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka.
Przedstawiamy listę zawodników VI edycji konkursu Wielkopolski Kucharz Roku:
- Michał Kozłowski, Hotel Puro, Poznań
- Paweł Kubera , Hotel Desilva Premium, Poznań
- Maciej Świerzy, Restauracja Fiesta Del Vino, Poznań
- Stanisław Górka, Restauracja Muga, Poznań
- Marcin Owsianny, Hotel Park, Poznań
- Wojciech Bednarek, Restauracja Margeritta, Września
- Roman Serdiuk, Lavenda Cafe, Poznań
- Marcin Ćwik, Hotel Pietrak, Gniezno
- Mikołaj Adamczyk, Hotel Mercure Poznań Centru...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!