VI edycja konkursu Wielkopolski Kucharz Roku już 7 czerwca!

Restuaracje
Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się 7 czerwca w godzinach 10.00 – 16.30 w przepięknych okolicznościach przyrody Ostoi Chobienice k. Zbąszynia. Zadaniem uczestników będzie wykonanie dania głównego z użyciem: mięso królika – dwa dowolne elementy, cebula oraz gorczyca. Pozostałe składniki w gestii uczestnika.

Celem konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności.

POLECAMY

Zadaniem uczestników Konkursu jest przygotowanie dania głównego opartego na tradycyjnych produktach i recepturach Wielkopolski. Indywidualni zawodnicy walczą w konkursie o nominację do Kulinarnego Pucharu Polski, Puchar oraz inne nagrody w tym staże i podróże kulinarne. Konkurs jest pod patronatem Marszałka Województwa Wielkopolskiego Marka Woźniaka oraz Prezydenta Miasta Poznania Jacka Jaśkowiaka.

Przedstawiamy listę zawodników VI edycji konkursu Wielkopolski Kucharz Roku:

  1. Michał Kozłowski, Hotel Puro, Poznań
  2. Paweł Kubera , Hotel Desilva Premium, Poznań
  3. Maciej Świerzy, Restauracja Fiesta Del Vino, Poznań
  4. Stanisław Górka, Restauracja Muga, Poznań
  5. Marcin Owsianny, Hotel Park, Poznań
  6. Wojciech Bednarek, Restauracja Margeritta, Września
  7. Roman Serdiuk, Lavenda Cafe, Poznań
  8. Marcin Ćwik, Hotel Pietrak, Gniezno
  9. Mikołaj Adamczyk, Hotel Mercure Poznań Centru...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy