VIII Festiwal Kuchni Zbójnickiej już za nami
-
Aktualizacja:
25 sierpnia 2024
2 sierpnia 2016
W sobotę, 23 lipca, odbyła się VII edycja Festiwalu Kuchni Zbójnickiej organizowanego przez Beskidzki Klub Kulinarny. Festiwal Kuchni Zbójnickiej dedykowany jest polskiej tradycji kulinarnej przyrządzania jagnięciny. Dlatego też ona była składnikiem obowiązkowym dania głównego, które przygotowywali zawodnicy. Ponadto, uczestnicy musieli też zaproponować przystawkę, w której obowiązkowo wykorzystają ślimaki bądź filet ślimaka hodowanego na jarmużu, dwukrotnie parzonym. Uczestników oceniało Jury pod przewodnictwem Jeana Bosa.

Festiwal Kuchni Zbójnickiej to jeden z ostatnich konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski. W tym roku w rywalizacji udział wzięło 6 drużyn. Najlepszy...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły