Nie znasz się na piwie rzemieślniczym? To idealna okazja, aby trochę się o nim dowiedzieć! Program, który przygotowaliśmy, świetnie nadaje się dla początkujących! Zaczynamy od piwnego aerobiku, potem rozmawiamy o tym, jak połączyć hobby próbowania nowych smaków i dobrego jedzenia z byciem zdrowym i aktywnym. Z naszym specjalnym gościem, Johnem Palmerem, światową legendą piwowarstwa rzemieślniczego, przeniesiemy się do czasów początków piwnej rewolucji w Stanach. Skaczemy od tematu przyrządzania amerykańskiej wołowiny po mniejsze przekąski do piwa. Festiwal zakończymy rozmową o tym, ile tak naprawdę może być warte piwo rzemieślnicze, w gronie jednych z najsławniejszych postaci w naszym piwnym świecie – blogerem Tomkiem Kopyrą i Grzegorzem Zwierzyną – dystrybutorem i twórcą Browaru PINTA.
POLECAMY
Prelekcje poprzeplatane są wspólnymi degustacjami festiwalowych piw i amerykańskiej wołowiny. Odpowiednie zestawy można zamówić z dostawą do domu bądź spróbować w jednej z restauracji lub multitapie (czyli pubie z rzemieślniczym piwem), które z nami współpracują.
– Wspólna degustacja to kwintesencja Warszawskiego Festiwalu Piwa – zapewnia Przemek Iwanek – Wspólne dzielenie się wrażeniami i spotkanie z przyjaciółmi – o to w tym wszystkim chodzi!
– Różnice w postrzeganiu tego samego piwa są naprawdę ciekawe, a czasem zabawne. Warto się skonfrontować ze specjalistami! Tym bardziej, że w zabawie w smaki nie ma złych odpowiedzi – wtóruje mu Michał „Docent” Maranda, jeden z najpopularniejszych propagatorów wysokiej kultury piwnej i degustator WFP.
Wszystkie piwa, których spróbujemy, mają swoją legendę i historię (więcej informacji w załączniku). Piwa polskie, doprawione mocno amerykańskim chmielem, uwarzone zostały w jednych z najlepszych polskich browarów rzemieślniczych.
–...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!