Wielkie gastronomiczne święto po raz czwarty!

Restuaracje

#RentownaRestauracja to jedyna okazja do obserwowania mistrzów kuchni na żywo – posłuchania ich rad, sugestii i wskazówek. Przyjedź i zainspiruj się od najlepszych, biorąc udział w wyjątkowych pokazach live cookingowych. Patryk Dziamski, Tomasz Jakubiak i Paweł Mieszała – m.in. z tymi szefami kuchni spotkasz się 24 września w Warszawie.

Nazwa konferencji: IV Ogólnopolska Konferencja Menedżerów Restauracji 
i Szefów Kuchni
Data: 24 września 2018
Miejsce: Hotel Sofitel Warsaw Victoria
Zapisy: www.rentownarestauracja.pl/

 

POLECAMY

IV Ogólnopolska Konferencja Menedżerów Restauracji i Szefów Kuchni odbędzie się 24 września w hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Zmiana terminu wydarzenia spowodowana jest licznymi zgłoszeniami osób, które chciałyby wziąć udział w konferencji i prosiły o jej przesunięcie. Okazało się bowiem, że czerwiec nie jest najlepszym momentem w branży gastronomicznej na całodzienne szkolenie. Chcąc, by jak najwięcej uczestników mogło wziąć udział w „Rentownej Restauracji”, podjęliśmy decyzję o zorganizowaniu spotkania we wrześniu. Program konferencji pozostaje bez zmian, możemy jednak uchylić rąbka tajemnicy i przedstawić pierwszych prelegentów i szefów kuchni.

Po raz kolejny będzie z nami Patryk Dziamski z Dziamski Concept Rest, który w profesjonalny sposób podzieli się wiedzą z zakresu planowania i prowadzenia restauracji. To właśnie doświadczony Juror L’Art de la cuisine Martell 2016 i uczestnik czwartej edycji programu „TOP CHEF Polska” sprawi, że spojrzysz na swoją restaurację z zupełnie nowej perspektywy. Patryk Dziamski poprowadzi panel specjalny, w którym krok po kroku pokaże, jak profesjonalnie przeprowadzić audyt każdej restauracji. Pod okiem eksperta przyjrzysz się swoim wydatkom, a także poznasz najczęstsze błędy menedżerów w trakcie negocjacji cen z kontrahentami, które wpływają na jakość serwowanych dań. Nauczysz się skutecznie analizować rynek i działania swojej konkurencji. Dzięki temu utrzymasz wysoką pozycję w branży i będziesz na bieżąco z potrzebami swoich gości. Ponadto poznasz tajniki budowania karty dań w różnych typach restauracji i będziesz mógł sprawić, że karta będzie zachęcać do składania zamówień i w pełni odda charakter lokalu.
„Rentowną Restaurację” wyróżnia live cooking, czyli wyjątkowa okazja, aby przyjrzeć się pracy doświadczonych kucharzy, którzy będą gotować na żywo, na Twoich oczach. Posmakujesz potraw, które przygotują najlepsi kucharze w Polsce, poznasz ich kulinarne sztuczki i będziesz mógł zadawać im pytania w trakcie pracy. Kogo zobaczycie podczas sesji live cooking? Tomasza Jakubiaka, kucharza i dziennikarza kulinarnego, który w popularnym programie „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+ przekonywał do korzystania z rodzimych, regionalnych produktów. Wcześniej związany był z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie pojawiał się w programie „Pytanie na śniadanie”. Niejednokrotnie prowadził audycje radiowe w Antyradiu i Programie 4 Polskiego Radia, nie mówiąc już o licznych felietonach kulinarnych w czasopiśmie „Moje gotowanie”. W ramach współpracy z telewizją Kuchnia+ Tomasz Jakubiak wziął udział w dwóch edycjach Food Film Festiwal. Wspierał festiwal merytorycznie, jak i przygotowywał uroczyste, finałowe kolacje, m.in. dla takich gości jak Nigel Slater – brytyjska gwiazda kulinariów, dziennikarz i krytyk.

Podczas live cooking nie zabraknie cukiernika z ponad 25-letnim doświadczeniem, mistrza Polski i świ...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy