Pomysłodawcą konkursu jest Giancarlo Russo, prekursor i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce, szef kuchni executive i restaurator. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski. To też kucharz gotujący dania dla Prezydenta RP, dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polce, jak i we Włoszech. Giancarlo jest już bez wątpienia legendą kulinarną i jednym z najlepszych i najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce.
POLECAMY
„Arte Culinaria Italiana” to konkurs odbywający się cyklicznie od 2001 roku w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce. Pomimo kilkuletniej przerwy, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów odbył się po raz kolejny w lutym bieżącego roku. W 2017 roku, w dniach 10-12 marca, konkurs odbędzie się po raz dwunasty w restauracji...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!