Przede wszystkim należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy właściciel ma środki i możliwości, by przeszkolić pracowników z obsługi profesjonalnych ekspresów kolbowych. Bez odpowiedniej wiedzy pracownicy nie będą w stanie przygotować aromatycznej kawy, niczym od baristy. Wygodnym ułatwieniem będzie zatem zakup automatycznego ekspresu do kawy, który nie wymaga od pracownika wcześniejszego przygotowania – jego obsługa jest zdecydowanie prostsza i ogranicza się bardziej do jego codziennej pielęgnacji i konserwacji.
POLECAMY
Zaprojektowane w duchu prostoty obsługi – ekspresy automatyczne mogą być używane zarówno przez pracowników, jak i samych klientów, np. podczas konferencji odbywającej się w hotelu. Ciekawą propozycją, idealną do przestrzeni samoobsługowych, cateringów, stołówki czy przestrzeni biurowych będzie najnowszy model szwajcarskiej firmy JURA – X10. Zachwyca on wszechstronnością, łatwością obsługi oraz wydajnością, czyli parametrami niezbędnymi w każdym lokalu usługowym.
Profesjonalny ceramiczny młynek Aroma G3 bez problemu poradzi sobie z przygotowaniem do 100 filiżanek dziennie. Urządzenie wyposażone jest w pojemny zbiornik na wodę i ziarna, dzięki czemu nie wymaga nieustannego zaangażowania pracownika. Dodatkowo istnieje możliwość stałego podłączenia wody, odpływu z tacy ociekowej i odprowadzania fusów, co jest niesamowitym udogodnieniem. Powoduje to niesamowitą „samodzielność” urządzenia i minimum pracy ze strony personelu.
...Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!