XI Festiwal Kuchni Greckiej zakończony

Restuaracje
W piątek, 8 kwietnia podczas Jubileuszowych XX Targów Euro Gastro w Warszawie odbył się konkurs kulinarny XI Festiwalu Kuchni Greckiej, którego pomysłodawcą i organizatorem jest Teo Vafidis. Uroczystej inauguracji dokonał Jego Ekscelencja pan Evangelos Tsaoussis, Ambasador Republiki Greckiej w Warszawie, a także Jego Ekscelencja pan Andreas Zenonos Ambasador Republiki Cypryjskiej w Warszawie.

Po raz pierwszy  w Jury zasiadły tylko Panie: Przewodnicząca Joanna Ochniak - Chairwoman w Women in WACS Committee, właściciel w FPMS - Doradztwo Unijne Joanna Ochniak i Prezes Zarządu w "Gastronomia na Obcasach", Iwona Niemczewska - Szef Kuchni i Cukierni "Z drugiej strony Lustra" - Szczecin, Ewa Olejniczak Dyrektor Gastronomii w Hotelu President**** - Bielsko-Biała, Agata Wojda -  Szef Kuchni restauracji Opasły Tom -  Warszawa, oraz Arleta Żynel - szef kuchni Podlaskiej Akademii Kulinarnej - Białystok.

POLECAMY

Uczestnicy przygotowali dania z wykorzystaniem następujących produktów: polędwica wieprzowa - Łuków, ośmiornica gotowana macki  -  Martmar, szparagi zielone - Oerlemans, ciasto Fillo - Kanaki, oliwki Kalamata z pestką - The Greek Gourmet, ser Halloumi - Pittas.

Podczas Uroczystej Gali, która miała miejsce w Restauracji u Artura Świerżewskiego w Zielonce wręczone zostały upominki dla Jurorek i wszystkich uczest...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy