Zakończyła się I edycja MAZURY HoReCa festiwal smaków

Restuaracje
W dniach 13-14 maja 2016 roku w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury odbyła się pierwsza edycja targów MAZURY HoReCa festiwal smaków. W ciągu dwóch dni wydarzenia odwiedzający mogli zapoznać się z ofertą produktową blisko 120 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.

Pierwszy dzień odbył się w formule B2B i skupiał się na spotkaniach biznesowych wystawców z profesjonalnymi kupującymi - właścicielami, dyrektorami i osobami decyzyjnymi w hotelach i restauracjach. Spotkania odbywały się w wyznaczonej strefie biznesowej, a wśród wystawców znalazły się największe firmy z branży HoReCa takie jak Makro, Develey, Zielona Budka, Dawtona, Gastro Magic Service czy Procter&Gamble. Targom towarzyszył bogaty program prelekcji dedykowanych branży hotelarskiej i gastronomicznej. Odbyły się także liczne konkursy kulinarne, zarówno dla profesjonalnych kucharzy jak i dla uczniów szkół gastronomicznych. W konkursie "Gęsina w Restauracji" zwyciężyła potrawa autorstwa Bartłomieja Wrony i Jakuba Rusinka z restauracji "Oranżeria", zaś najlepsze danie w konkursie "Drób na Polskim Stole" przygotował Krystian Piątek z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 CKP w Garwolinie.

POLECAMY

Zielona Budka, producent lodów, które zna chyba każdy Polak, zorganizowała konkurs „Zielona Budka Master Challenge”, który był skierowany zarówno do...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy