Zanim skrytykujesz kucharza

Restuaracje
Dzisiaj Światowy Dzień Szefa Kuchni. Z tej okazji chciałbym prosić wszystkich by za nim pomyślą o skrytykowaniu pracy kucharza, zastanowili się jak to bardzo trudna, wymagająca poświęceń profesja.

Życzę Wam drodzy moi Przyjaciele, by Ci, którzy nie znają specyfiki zrozumieli, że szef kuchni:

POLECAMY

  • nie tylko gotuje, ale musi dbać, o wszystko, czyli od tego czy ktoś będzie miał pozmywać talerze do wydania najbardziej wykwintnego dnia na salę;
  • musi dbać o zaopatrzenie, by cała jego załoga miała produkty do ugotowania dań;
  • i jego załoga w upalne dni pracują w kuchni, w której temperatura sięga 50 stopni i lepiej:
  • jak w żadnym zawodzie zostaje poddawany codziennie kilkadziesiąt razy tuż po spróbowaniu dan...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy