Żeberko wieprzowe glazurowane miodem i whisky (4 porcje)

Restuaracje
Publikujemy przepis autorstwa Patryka Kotarby, szefa kuchni Grupy Scandale.

SKŁADNIKI:

POLECAMY

  • Żeberka wieprzowe kalibrowane (4 paski po ok. 0,5 kg każdy)

Marynata

  • 200 ml oleju rzepakowego
  • 200 ml wina czerwonego wytrawnego
  • 200 g pomidorów pelatti
  • 150 g miodu spadziowego
  • 100 ml whisky Jack Daniels
  • 100 g śliwki wędzonej
  • sól maldon
  • pieprz kolorowy młotkowany

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łączymy olej z winem i dodajem...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy