Znamy ostatniego półfinalistę Kulinarnego Pucharu Polski 2016!

Restuaracje
W sobotę, 13 sierpnia, odbyły się XI Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - ostatni z konkursów nominowanych do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Uczestnicy mieli za zadanie przygotowywać danie główne wykorzystując udziec albo comber z polskiej jagnięciny z dodatkiem soczewicy oraz deser na bazie wybranego sera owczego: bryndza, bundz, oscypek z obowiązkowym dodatkiem polskiej gruszki i żurawiny.

Najlepsi w tej konkurencji okazali się Martyna Marcol i Łukasz Czarnota. II miejsce zajęli Przemysław Gościnia...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy