A NÓŻ Widelec

Restuaracje

// W 2020 ROKU MIJA DZIESIĘĆ LAT OD OTWARCIA RESTAURACJI A NÓŻ WIDELEC. NIEWIELE RESTAURACJI W POLSCE MOŻE SIĘ POCHWALIĆ TAK DŁUGĄ DZIAŁALNOŚCIĄ ORAZ SUKCESAMI. Z OKAZJI TEGO JUBILEUSZU JEJ SZEF MICHAŁ KUTER WYDAŁ WŁAŚNIE SWOJĄ KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ. //

Michał Kuter swoją podróż do świata prawdziwych smaków rozpoczął od wyjazdu do Londynu. Źródłem jego kulinarnej wiedzy była praca w restauracji Chez Bruce oraz staże w restauracjach La Gavroche i Petrus. Następnie dołączył do grona absolwentów prestiżowej szkoły kulinarnej Westminster Kingsway College uzyskując Advance Diploma In Cullinary Arts. Po powrocie do kraju Michał Kuter i jego żona Agata otworzyli swoją wymarzoną restaurację. On gotuje, a ona zarządza lokalem – razem pracując na uznanie, czego wyrazami są liczne wyróżnienia.

POLECAMY

Z okazji 10-lecia działalności restauracji A Nóż Widelec, Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.

– Niekiedy jeden kęs, smak, zapach potrafią przenieść nas...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy