- Naszą ambicją jest podnoszenie jakości posiłków podawanych klientom - wyjaśnia Amir Nahai, dyrektor generalny działu Food & Beverage w grupie AccorHotels. - Służy temu między innymi nasza Karta zdrowej i zrównoważonej żywności. I choć koncentrujemy się na zdrowiu gości, równie dużą wagę przywiązujemy do uczciwego handlu z rolnikami, ochrony środowiska i dobrostanu zwierząt. Dlatego też rozpoczynamy współpracę z Humane Society International.
POLECAMY
Grupa AccorHotels prowadzi działania na rzecz wyeliminowania chowu klatkowego poprzez swoje działy zakupów oraz Food & Beverage na całym świecie. Obecnie z wolnego wybiegu pochodzą wszystkie jaja podawane w jej hotelach w Austrii i Szwajcarii oraz ponad 60% jaj w Niemczech i we Francji. Natomiast, w Grupie Hotelowej Orbis, która jest głównym partnerem AccorHotels w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej, restauracje Novo2, Winestone, ibis Kitchen i restauracje hotelowe à la carte już od kilku miesięcy nie serwują jajek z chowu klatkowego.
- Ta decyzja jest wyjściem naprzeciw realnym oczekiwaniom wielu klientów. Osoby dbające o to, co mają na talerzu ...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!