Bounty (25 sztuk)

Restuaracje
Firma Debic podzieliła się z nami przepisem na pyszne Bounty.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Mus kokosowy

  • 4 g żelatyny w proszku
  • 25 g wody
  • 147 g purée kokosowego
  • 15 g białej czekolady
  • 74 g Debic Natop

Kruche ciasto kokosowe

  • 220 g masła Debic Croissant
  • 4 g soli
  • 140 g cukru pudru
  • 50 g mąki migdałowej
  • 2 g cukru waniliowego
  • 30 g purée kokosowego
  • 70 g jajek
  • 380 g mąki

Ciastko migdałowe

  • 44 g mąki migdałowej
  • 44 g cukru
  • 44 g jajek
  • 13 g żółtek
  • 54 g białek
  • 33 g cukru
  • 33 g mąki

Ganache karmelowy

  • 70 g cukru
  • 25 g masła Debic Traditional
  • 136 g śmietanki Debic Prima Blanca
  • 9 g syropu glukozowego
  • 91 g mlecznej czekolady

Biała polewa

  • 300 g cukru
  • 300 g glukozy
  • 150 g wody
  • 200 g Debic Vegetop
  • 120 g mix żelatyny (20 g żelatyny w proszku + 100 g wody)
  • 300 g białej czekolady
  • Biały barwnik w proszku
  • Słodzona śmietanka
  • 400 g śmietanki Debic Stand & Overrun
  • 40 g cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mus kokosowy

Wymieszać wodę z żelatyną w proszku i odstawić na chwilę. Podgrzać małą część purée kokosowego, dodać żelatynę i pozwolić się jej rozpuścić. Następnie dodać purée z żelatyną do rozpuszczonej...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy