Dla resortu ekologia to coś więcej niż puste hasła. W obiekcie tak dużym jak „Nosalowy” wynika to nie tylko z kwestii ochrony środowiska, ale również ekonomii skali. Promocja postaw przyjaznych środowisku to nie tylko energooszczędne żarówki led i perlatory założone na kranach czy słuchawkach prysznicowych, ale również gastronomia. W trosce o zdrowie dania, które przyrządzane są w hotelowej kuchni, przygotowywane są z produktów pochodzących ze starannie wyselekcjonowanych lokalnych upraw, a menu opiera się w znacznej mierze o produkty sezonowe. W kuchni stosuje się jajka pochodzące od kur z chowu ściółkowego (tzw. dwójki), pstrągi będące specjalnością Restauracji Regionalnej kupuje się w lokalnych hodowlach, a regionalne sery dostarcza góralska, rodzinna firma. Plastikowe rurki czy talerze zostały wyeliminowane w trosce o środowisko.
POLECAMY
Resort Nosalowy Dwór chce być kojarzony z filozofią zero waste i ochroną przyrody. Bezpośrednie sąsiedztwo Tatrzańskiego Parku Narodo...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!