Przegrzebek S. Krauzowicza, fot. J. Podolski
POLECAMY
„Odkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy” mówił Anthelme Brillat-Savarin. Sztuka polega jednak na tym, by ktoś poza kucharzem chciał docenić to odkrycie. Sebastian Krauzowicz w czasie pokazu przygotował tatar z przegrzebka. Surowiec wyjściowy należy do tych droższych, jak go zatem podać, by mogli się cieszyć nim nie tylko smakosze z grubszym portfelem. Rozwiązanie jest banalne, a jednak często trudne do zrozumienia.
Nieraz zdarza się bowiem, że kucharz dostając do ręki drogi produkt chce...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!