Beñat Alonso dołączył do zespołu Raffles Europejski Warsaw w 2018 roku jako Executive Chef, wnosząc ponad 20 lat doświadczenia zdobytego we współpracy z szefami wyróżnionymi gwiazdkami Michelin oraz w luksusowych restauracjach na całym świecie. Josean Alija objął stery w restauracji Nerua w 2011 roku, zdobywając w tym samym roku gwiazdkę Michelin. W 2015 prestiżowy magazyn Restaurant umieścił Nerua po raz pierwszy na liście 100 najlepszych restauracji na świecie, w 2018 roku restauracja zajmowała na tej liście pozycję nr 57.
POLECAMY
Obaj szefowie pochodzą z północnej Hiszpanii, z Kraju Basków, gdzie od najmłodszych lat byli pod wpły...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!