Executive Chef Beñat Alonso & Chef Josean Alija z gwiazdką Michelin spotkają się w restauracji Europejski Grill

Aktualności
19 lutego 2019 odbędzie się wyjątkowe spotkanie szefów kuchni w Raffles Europejski Warsaw. Executive Chef Beñat Alonso oraz nagrodzony gwiazdką Michelin Chef Josean Alija z restauracji Nerua Guggenheim Bilbao w Hiszpanii spotkają się na jeden dzień, by przygotować wyjątkowe menu dla gości restauracji EUROPEJSKI GRILL, mieszczącej się w legendarnym hotelu przy Trakcie Królewskim, w samym sercu Warszawy.

Beñat Alonso dołączył do zespołu Raffles Europejski Warsaw w 2018 roku jako Executive Chef, wnosząc ponad 20 lat doświadczenia zdobytego we współpracy z szefami wyróżnionymi gwiazdkami Michelin oraz w luksusowych restauracjach na całym świecie. Josean Alija objął stery w restauracji Nerua w 2011 roku, zdobywając w tym samym roku gwiazdkę Michelin. W 2015 prestiżowy magazyn Restaurant umieścił Nerua po raz pierwszy na liście 100 najlepszych restauracji na świecie, w 2018 roku restauracja zajmowała na tej liście pozycję nr 57.

POLECAMY

Obaj szefowie pochodzą z północnej Hiszpanii, z Kraju Basków, gdzie od najmłodszych lat byli pod wpły...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy