SKŁADNIKI
POLECAMY
Ciasto limonowe
- 7 g skóry z limonki
- 140 g jaj
- 185 g cukru kryształu
- 1 g soli
- 80 g crème fraîche
- 145 g mąki T500
- 3 g proszku do pieczenia
- 45 g masła 82% Debic (upłynnionego)
Kruszonka migdałowa
- 50 g cukru trzcinowego
- 50 g masła 82% Debic
- 50 g mączki migdałowej
- 50 g mąki T500
- 1 g soli
Krem biała czekolada bazylia
- 125 ml mleka
- 125 ml śmietanki Debic Stand & Overrun 35%
- 40 g liści świeżej bazylii
- 50 g żółtka
- 25 g cukru
- 150 g VALRHONA Opalys czekolady białej 33%
- 4 g żelatyny w listkach 180 bloom (namoczyć w wodzie)
Pianka marakuja
- 250 g purée marakujowego
- 100 g cukru kryształu
- 1 ½ szt. żelatyny w listkach 200 bloom
Agar jabłkowy
- 400 g świeżo wyciśniętego soku z jabłek zielonych
- 100 ml wody
- 4 g agaru
- 1 listek żelatyny 180 bloom
Agar limonka
- 125 ml soku z limonki
- 15 g cukru
- starta skórka z limonki
- 3 g ag...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!