Już za chwilę targi POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL w Poznaniu!

Aktualności
Wydarzenie, które pozwoli zanurzyć się w świecie nowoczesnych rozwiązań dla profesjonalnych kuchni i obiektów noclegowych oraz niezwykłych kulinarnych doznań. Ciekawe propozycje wyposażenia profesjonalnych kuchni, aranżacji sal restauracyjnych i innych przestrzeni hotelowych to podstawa wystawy POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL, a tegoroczna będzie kipiała nowościami.

W ramach ekspozycji wystawcy zaprezentują m.in. kolekcje krzeseł, które wyróżnia prosty, elegancki i ponadczasowy design, ekskluzywne łóżka hotelowe przygotowywane na zamówienie z dbałością o każdy detal, wysokiej jakości tekstylia czy rozwiązania pozwalające na aranżację zewnętrznych stref hotelowych czy restauracyjnych takich jak np. tarasy, a także te, dzięki którym można pozyskać dodatkową przestrzeń użytkową, na przykład w postaci ogrodów zimowych.

POLECAMY

Uwagę zwiedzających przyciągną także stoiska z produktami nagrodzonymi Złotym Medalem MTP. To wyjątkowe rozwiązania jak np. aplikacja do zarządzania zamówieniami online, bezpieczne preparaty pozwalające uporać się z najtrudniejszymi do usunięcia zabrudzeniami w kuchni, szafa do sezonowania mięsa,  zapewniająca perfekcyjne rezultaty mycia zmywarka będąca arcydziełem myśli inżynierskiej czy urządzenie przygotowuje jajecznicę, owsianki, przy wykorzystaniu pary pod ciśnieniem.

POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL to także obszerny program wydarzeń skierowany do właścicieli i menedżerów obiektów gastronomicznych i hotelarskich, a także kucharzy. Serce targów zabije najmocniej w strefie kulinarnej. W dniach 1-2 października odbędzie się tam najbardziej wyczekiwane wydarzenie w polskiej gastronomii - 19. finał Kulinarnego Pucharu Polski – konkursu mogącego pochwalić się rekomendacją najważniejszych stowarzyszeń branżowych w Polsce i cieszącego się ogromnym prestiżem w gronie szefów kuchni.

Zawodnicy tegorocznej edycji będą musieli przygotować przystawkę, w której obligatoryjne do zastosowania są papryka świeża, Ser Bursztyn, jajko i olej z esencją masła, a także danie główne z wykorzystaniem wołowiny Flank Stek, szpiku kostnego, ziemniaka i śliwki. Na deser zaserwowane zostaną natomiast dania stanowiące wariacje na temat połączenia gruszki i orzechów laskowych.

W tym roku do rywalizacji o tytuł „Najlepszego z najlepszych...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy