SKŁADNIKI
POLECAMY
Ciasto migdałowo-czekoladowe
- 210 g pasty migdałowej
- 80 g cukru kryształu
- 210 g jaj
- 15 g kakao
- 55 g czekolady Valrhona Guanaja 70%
- 55 g masła 82% Debic
- 60 g mąki T 480
Czekolada 64% cremeux
- 375 g śmietanki Debic Stand & Overrun 35%
- 375 ml mleka
- 150 g żółtka
- 75 g cukru kryształu
- 375 g czekolady Valrhona MANJARI 64%
Ganache napowietrzany
- 250 g śmietany Debic Stand & Overrun 35% ( do zagotowania)
- 25 g cukru inwertowanego
- 25 g syropu glukozowego
- 15 g kawy rozpuszczalnej
- 175 g czekolady Valrhona Opalys 33%
- 375 g śmietany Debic Stand & Overrun 35%
Glaçage czekoladowy
- 170 g masy żelatynowej 1:5
- 160 ml wody
- 320 g cukru kryształu
- 320 syropu glukozowego
- 320 g czekolady Valrhona Équatorial Dark 55 %
- 215 g mleka skondensowanego słodzonego
Gąbka kawowa
- 40 g esencji kawowej
- 40 g cukru kryszta...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!