Świąteczny czas w hotelach Sofitel

Aktualności
Pomimo zmieniającego się stylu życia Polacy nadal najchętniej obchodzą Święta Bożego Narodzenia w sposób tradycyjny. Nie oznacza to jednak pozostania w domu. Według badań, przybywa osób, które decydują się w tym czasie wyjechać na urlop. Co więcej, wyjątkowa atmosfera oraz piękne dekoracje w miastach zachęcają do świątecznych podróży. Luksusowe hotele Sofitel, dzięki swoim dogodnym lokalizacjom, wyśmienitym menu, profesjonalnej obsłudze oraz wspaniałemu wystrojowi wnętrz, stanowią doskonałe miejsce do spędzenia okresu świąteczno-noworocznego z najbliższymi.

Tradycja spędzania Świąt Bożego Narodzenia w otoczeniu rodziny jest powszechnie znana. Według rokrocznie przeprowadzanych badań, najważniejsza dla naszych rodaków jest możliwość spędzenia czasu z bliskimi. Coraz więcej osób decyduje się jednak na kilkudniowy wyjazd, który nabiera dodatkowego uroku dzięki wyjątkowej świątecznej atmosferze. Kluczowe do zagwarantowania udanego urlopu i komfortowo spędzonego czasu są lokalizacja oraz oferta, jaką zapewnia hotel. Obiekty marki Sofitel nie tylko znajdują się w najlepszych, centralnych punktach miast, ale także posiadają niezrównany serwis. Panująca tutaj elegancja, pięknie udekorowane wnętrza zgodnie z kanonem Art De Noel oraz specjalnie skomponowane menu sprawią, że każdy gość poczuje tutaj magię świątecznej atmosfery.

POLECAMY

Tysiące świateł w stolicy

W okresie świątecznym Warszawa emanuje wyjątkową atmosferą. Pięknie rozświetlona iluminacja składająca się z 20 kilometrów świateł, wzbudza zachwyt zarówno gości zagranicznych, jak i lokalnych mieszkańców. To właśnie stolica Polski znalazła się w gronie 10 najpiękniej udekorowanych miast na świecie! Świąteczny spacer najlepiej rozpocząć od rynku Nowego Miasta. Ponadto, jak co roku w Warszawie można spotkać urokliwe stoiska z regionalnymi produktami, tradycyjnie wystawiane podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego. Po długich spacerach, na celebrowanie niezwykłej świątecznej atmosfery zaprasza również hotel Sofitel Warsaw Victoria. Od 24 do 26 grudnia czeka na gości wykwintna, pięciodaniowa kolacja serwowana w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne. Szef kuchni Maciej Majewski skomponował najwyborniejsze polsko-francuskie potrawy, takie jak: kompresowany sandacz z szafranowym aioli, foie gras, grzybowe consome czy krewetki i polski kawior. Natomiast 25 grudnia, w hotelowej restauracji Kitchen Gallery, goście będą mogli delektować się specjalnym bożonarodzeniowym brunchem w formie świątecznego bufetu pełnego sezonowych smaków. Warto także skusić się na szampańską zabawę sylwestrową w wyjątkowym, kabaretowym stylu uwieńczoną rewiowym pokazem przygotowany prz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy