Menu Świąteczne à la carte zostało stworzone wspólnie przez szefów kuchni – Executive Chefa Beñata Alonso i Head Chefa restauracji Europejski Grill Witka Iwańskiego i będzie miało swoją premierę w sobotę 1 grudnia 2018. By pozwolić gościom nacieszyć się świątecznymi smakami, będzie serwowane w okresie świąteczno-noworocznym, aż do środy 9 stycznia 2019.
POLECAMY
W tym wieczornym menu znajdą się takie wyjątkowe przystawki jak Tatar z pieczonych buraków, ser Brillat-Savarin, kruche ciasto czy Ziemniaki Yukon Gold, kawior oscietra, wędzony węgorz, orzechy pinii. Wśród dań głównych znajdziemy Dzikiego zająca z purpurową marchwią i daktylami oraz Sandacza z japońską dynią i słodem. Goście, którzy już mieli okazję spróbować polecanych w całym mieście deserów autorstwa Szefa Cukierni Dawida Makurata, na pewno nie będą zawiedzeni jego świątecznymi wypiekami, wśród których znajdą się Makowiec ze śliwkami i orzechami pinii oraz Sernik z rokitnikiem i jogurtem.
Świąteczna oferta cukierni Lourse Warszawa zapowiada się wyjątkowo smakowicie – świąteczne wypieki i czekoladki będą serwowane na miejscu oraz dostępne na wynos. Zamówienia można składać do 17 grudnia 2018.
Oferta świąteczna obejmuje:
- Piernik z śliwką i musem czekoladowym
- Makowiec, konfitura pomarańczowa, słony karmel
- Sernik z bakaliami, mus z mlecznej czekolady, ocet balsamiczny
- Bûche de Noël, ciasto jogurtowe, orzechy laskowe, dżem z owoców rokitnika
Przygotowano także Menu Degustacyjne, serwowane w restauracji Europejski Grill od 21 do 26 grudnia 2018. Osoby, które chętnie jadają świąteczny obiad poza domem, z pewnością zainteresuje Pieczeń Bożonarodzeniowa, serwowana w restauracji Europejski Grill w dniach 25 i 26 grudnia 2018, od 12.00 do 16.00. Menu składa się między innymi z Owoców Morza, w tym Ostryg z dressingiem z alg oraz Smażonego Homara z zimową truflą i topinamburem. Stacja Live Carving przygotuje...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!