Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok w legendarnym hotelu Raffles Europejski Warsaw

Aktualności
Z okazji pierwszego sezonu świąteczno-noworocznego Raffles Europejski Warsaw przygotował wyjątkowe propozycje dla gości, którzy chcą doświadczyć rodzinnej atmosfery Świąt Bożego Narodzenia.

Menu Świąteczne à la carte zostało stworzone wspólnie przez szefów kuchni – Executive Chefa Beñata Alonso i Head Chefa restauracji Europejski Grill Witka Iwańskiego i będzie miało swoją premierę w sobotę 1 grudnia 2018. By pozwolić gościom nacieszyć się świątecznymi smakami, będzie serwowane w okresie świąteczno-noworocznym, aż do środy 9 stycznia 2019.

POLECAMY

W tym wieczornym menu znajdą się takie wyjątkowe przystawki jak Tatar z pieczonych buraków, ser Brillat-Savarin, kruche ciasto czy Ziemniaki Yukon Gold, kawior oscietra, wędzony węgorz, orzechy pinii. Wśród dań głównych znajdziemy Dzikiego zająca z purpurową marchwią i daktylami oraz Sandacza z japońską dynią i słodem. Goście, którzy już mieli okazję spróbować polecanych w całym mieście deserów autorstwa Szefa Cukierni Dawida Makurata, na pewno nie będą zawiedzeni jego świątecznymi wypiekami, wśród których znajdą się Makowiec ze śliwkami i orzechami pinii oraz Sernik z rokitnikiem i jogurtem.

Świąteczna oferta cukierni Lourse Warszawa zapowiada się wyjątkowo smakowicie – świąteczne wypieki i czekoladki będą serwowane na miejscu oraz dostępne na wynos. Zamówienia można składać do 17 grudnia 2018.

Oferta świąteczna obejmuje:

  • Piernik z śliwką i musem czekoladowym
  • Makowiec, konfitura pomarańczowa, słony karmel
  • Sernik z bakaliami, mus z mlecznej czekolady, ocet balsamiczny
  • Bûche de Noël, ciasto jogurtowe, orzechy laskowe, dżem z owoców rokitnika

Przygotowano także Menu Degustacyjne, serwowane w restauracji Europejski Grill od 21 do 26 grudnia 2018. Osoby, które chętnie jadają świąteczny obiad poza domem, z pewnością zainteresuje Pieczeń Bożonarodzeniowa, serwowana w restauracji Europejski Grill w dniach 25 i 26 grudnia 2018, od 12.00 do 16.00. Menu składa się między innymi z Owoców Morza, w tym Ostryg z dressingiem z alg oraz Smażonego Homara z zimową truflą i topinamburem. Stacja Live Carving przygotuje...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy