Z biegiem lat świadomość Polaków stale rosła, a popularność kawiarni spowodowała, że ludzie otworzyli się na inne niż znane sobie do tej pory specjały. Wciąż dużą popularnością cieszy się klasyczne, intensywne w smaku espresso, co nie oznacza, że z mniejszym zainteresowaniem spotykają się kawy mleczne, takie jak, np. cappuccino z aksamitną, mleczną pianką czy trójwarstwowe latte macchiato. Dużą wagę przykłada się również do tego, czy kawa przygotowana jest ze świeżo mielonych ziaren oraz czy jakość samych ziaren jest odpowiednia – Polacy wiedzą, jak ważne jest to, by osiągnąć idealny rezultat.
POLECAMY
Ginger Honey
Składniki (dla 1 osoby)
- 45 ml espresso
- 1 łyżeczka miodu
- 1 duża szczypta mielonego imbiru
Przygotowanie
- Wlej do niewielkiej szklanki łyżeczkę miodu, posyp mielonym imbirem.
- Przygotuj mocne espresso w tej szklance.
Pierścienie Jowisza
Składniki (dla 1 osoby)
- 35 ml espresso
- 10 ml syropu waniliowego
- 10 ml likieru waniliowego
- 10 ml śmietanki (1 porcja)
Przygotowanie
- Do filiżanki do espresso wlej syrop i likier waniliowy.
- Przygotuj espresso bezpośrednio na syrop i likier.
- Wl...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!