Znamy datę i temat kolejnej edycji konkursu L’art de la Cuisine Martell

Wiadomości z branży

„Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej” – to temat i zadanie konkursowe uczestników XVII już edycji L’art de la Cuisine Martell. Konkurs odbędzie się w dniach 1–3 marca 2019 r., tradycyjnie na Zamku w Rynie. Zgłoszenia można nadsyłać do 15 lutego 2019 r. 

L’art de la Cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Obok Kulinarnego Pucharu Polski ma najdłuższą historię, a zwycięzcy kolejnych edycji są dzisiaj cenionymi szefami kuchni i restauratorami. W zbliżającej się edycji 2019 obowiązkowy element stanowi kurczak sielski, długo hodowany i wolny od antybiotyków. Nowością jest wykorzystanie, obok składnika głównego, produktu charakterystycznego dla regionu, z którego pochodzą uczestnicy. To nowy warunek w tegorocznym regulaminie konkursu. 

POLECAMY

Uczestnikami mogą być osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomii, zajmujące dowolne stanowisku w hierarchii zawodowej, które w dniu rozpoczęcia konkursu nie przekroczyły 30. roku życia. Ekipy są dwuosobowe, każda z nich musi przygotować danie główne (12 talerzy), które skomponuje z koniakiem Martell. 

Karol Okrasa i Andrea Camastra

 

Prawidłowo uzupełniony formularz konkursowy zawiera pełne dane adresowe...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy