L’art de la Cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Obok Kulinarnego Pucharu Polski ma najdłuższą historię, a zwycięzcy kolejnych edycji są dzisiaj cenionymi szefami kuchni i restauratorami. W zbliżającej się edycji 2019 obowiązkowy element stanowi kurczak sielski, długo hodowany i wolny od antybiotyków. Nowością jest wykorzystanie, obok składnika głównego, produktu charakterystycznego dla regionu, z którego pochodzą uczestnicy. To nowy warunek w tegorocznym regulaminie konkursu.
POLECAMY
Uczestnikami mogą być osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomii, zajmujące dowolne stanowisku w hierarchii zawodowej, które w dniu rozpoczęcia konkursu nie przekroczyły 30. roku życia. Ekipy są dwuosobowe, każda z nich musi przygotować danie główne (12 talerzy), które skomponuje z koniakiem Martell.
Karol Okrasa i Andrea Camastra
Prawidłowo uzupełniony formularz konkursowy zawiera pełne dane adresowe...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!